top of page
  • Writer's pictureagylaci

APU KEZDŐDIK...

Vagy talán helyesebb lenne azt mondani, hogy véget ér. A homofób kiegészítőkkel megváltoztatott pedofil-törvény hatályba lépésével ugyanis vége azoknak az időknek, amikor egy teljesen normális jelenséget, az egynemű emberek egymás iránti vonzalmát meg lehetett jeleníteni kommunikációs anyagokon.


Amikor nem kellett elhallgatni, hogy vannak homoszexuális emberek, nem kellett elhallgatni, hogy létezik másfajta szerelem, és hogy nem kell bűnösnek, abnormálisnak éreznie magát senkinek amiatt, hogy saját neméhez vonzódik. Ez alapjaiban fogja megváltoztatni a reklámok világát is, hiszen mostantól ezekben sem szabad semmilyen formában sem utalni arra, hogy a homoszexuálisok ugyanolyan emberek mint bárki más.


Ékes példája ennek az RTL Klub által kitett, a Barátok Közt sorozatot búcsúztató plakátsorozat egyik eleme, amelyen azt az epizódot elevenítették fel, amelyben két szereplő összekötötte az életét. Hogy elkerülje a retorziókat, azt RTL Klub most kénytelen saját magát cenzúrázni, és egy magyarázó szöveggel eltakarni az egyébként egy normális embert sem zavaró képet. Jegyezzük meg ezt a napot, mert mostantól mindenkinek figyelnie kell arra, hogy ne a lekliismerete, hanem a jogszabályi előírások, a gyermekvédelembe bújtatott homofóbia jegyében alakítsa a kommunikációját. Mert mostantól aktív propagandának nyilvánul minden, ami nem hajlandó megtagadni a valóságot, és a normális élet részeként ábrázolná az egyneműek közötti szerelem létezését.


Forrás: 24.hu

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page